兩個女生日,指明想食海鮮,於是買了5款佢哋最鍾意的海鮮🦞🐟來到鯉魚門加工。一直鯉魚門俾人的感覺都係比較貴,其實而家透明度十分高,加工費在餐牌上寫得一清二楚,收費也不貴。非窗邊位以人頭計$130一位。我哋一家四口,$520可包烹調4款海鮮。如加面底另加$50。另加一款海鮮加$100。我哋自來5款海鮮共買了約$1000。豉椒炒蟶子皇:火候🔥掌握啱啱好,蟶子皇炒得好爽口,十分惹味。開邊上湯焗龍蝦🦞煎米粉底:超級無敵好食,龍蝦肉啱啱熟,啖啖肉肥美飽滿清甜。煎米粉底沾滿上湯龍蝦汁,好好味😋蒜蓉粉絲蒸扇貝:肥美的扇貝鋪滿了生熟蒜🧄粉絲、三色椒🫑及香蔥粒,淋上微甜的豉油,無得頂。椒鹽瀨尿蝦:極度惹味的一道菜,原隻瀨尿蝦上超級滿足。師傅廚功一流。油鹽焗奄仔蟹🦀️:又係整得好美味,美中不足是自己買的奄仔蟹唔算太肥。最後奉上南瓜糖水,兩大兩小食到捧住個肚,完美的結局。整體用餐的體驗10分滿意👍👍,南大門環境十分舒適,靠窗的位置望住180度鯉魚門海景。餐廳的侍應服務十分好,而且出菜的速度也控制得很恰當。大約每隔十至十五分鐘出一道菜,唔會好快成枱菜擺到凍哂。價錢也十分合理,我哋已經諗定下次再買啲海鮮過嚟食。😋😋

我哋自來5款海鮮共買了約$1000。

豉椒炒檉子

蒜蓉蒸元貝

椒鹽賴尿蝦

油鹽焗奄仔蟹

最後奉上南瓜糖水,兩大兩小食到捧住個肚,完美的結局。
南瓜糖水

2022-11-26