2018-02-28 47 views
前一排見網上好多人推薦旺角呢間港西式fusion餐廳, 特別有可以呃like嘅甜品, 一直好想嚟試,今日同朋友行開旺角, 經過女人街,決定一於入嚟食返餐豐富嘅。海鮮龍蝦汁蟹籽蝦子麵($108)本來以為蝦子麵係壽x牌嘅嗰種幼身麵條, 上碟先知道原來係粗麵,但爽口嘅麵條反而為整碟菜式增加口感,配合的濃濃龍蝦汁, 啖啖鮮味😍 仲有好多唔同種類嘅海鮮,包括青口、蜆、帶子、蝦仁等等,幾足料。 反而想麵嘅份量多啲,可以撈汁食。黑松露雜菌雜菜 ($88)依家咩菜式都要黑松露味 ,連雜菜都要加松露油,不得了😂 出街食嘢都係叫返碟菜好,我哋叫咗一煲,份量比想像中多不過88蚊一碟齋菜就... 大家有目共睹。山長水遠嚟到,梗係要試下呢度出名嘅甜品:吉士雞蛋仔!一上碟大家都不禁一同嘩咗一聲, 賣相好吸引,喺一大片吉士上鋪了一層可可粉, 覆蓋住成塊雞蛋仔,旁邊仲有一球雲呢拿雪糕。 值得一讚嘅係雞蛋仔新鮮出爐,外脆內軟,配合冰凍嘅吉士真係有冰火交融的口感, 唯一美中不足嘅係整個甜品沒有tirimisu 應有嘅酒味,唔睇餐牌都唔知係tirimisu 😂 不過當然甜品來說都係滿意嘅💕同幾個朋友食完嘢再行下女人街 ,感

海鮮龍蝦汁蟹籽蝦子麵($108)
海鮮龍蝦汁蟹籽蝦子麵

反而想麵嘅份量多啲,可以撈汁食。

黑松露雜菌雜菜 ($88)
黑松露雜菌雜菜

依家咩菜式都要黑松露味 ,連雜菜都要加松露油,不得了😂

山長水遠嚟到,梗係要試下呢度出名嘅甜品:吉士雞蛋仔!
吉士雞蛋仔

同幾個朋友食完嘢再行下女人街 ,感覺做番個地道香港人 ,咁就過咗一個愉快嘅晚上。