2018-12-06 187 views
今次係我第一次食鐵板燒!感覺應該幾正,睇住個廚師係你前面炒炒炒,應該幾有feel!睇睇呢個table setting,好靚!係海報級別!同朋友黎食,我地每人叫咗個鐵板午餐!開始啦⋯⋯先黎一個炒雜菌,係前菜黎架,都幾好味啊!第1道菜,沙律•小鉢係一d南瓜乾同埋一d蔬菜(p.s唔知咩黎)味道幾重甜嘅醬油味!個人覺得d乾痴埋哂有d難夾黎食,味道都係唔錯嘅第2道菜,茶碗蒸!做得幾好,好滑好滑跟住就係第3道菜帶子•大蝦!睇住廚師係我前面煎架!蝦肉都幾爽,帶子口感唔錯!而且配合呢個酸酸地嘅汁!幾新鮮!跟住就到主菜啦!我同朋友share 黎食試試味 廚師聽到仲會幫我地每樣分一半上碟,呢點服務係幾貼心架!我叫咗美國🇺🇸高級牛柳,5成熟!睇睇圖就知佢做得唔錯啦!而我朋友叫咗銀鱈魚🐟!提提大家牛柳先好點下面果d鹽!因為銀鱈魚本身就有d甜甜地嘅汁架啦!炒野菜,食落都幾有鍋氣味!兒家就到蒜蓉炒飯!都幾香架,不過精髓係果塊野!脆脆地幾好味!令到成碗飯又睇得又食得!味噌湯!我都幾鐘意如果加d豆腐仲正!漬物酸酸地 解下膩!到甜品啦,係焦甜味嘅蛋糕!最後會包一杯茶!我揀咗Lemon &Ginger 味!都幾清新,而且
開始啦⋯⋯先黎一個炒雜菌,係前菜黎架,都幾好味啊!
第2道菜,茶碗蒸!做得幾好,好滑好滑
跟住就到主菜啦!

炒野菜,食落都幾有鍋氣味!

味噌湯!我都幾鐘意如果加d豆腐仲正!
漬物酸酸地 解下膩!
甜品啦,係焦甜味嘅蛋糕!
最後會包一杯茶!我揀咗Lemon &Ginger 味!都幾清新,而且係冇糖架!好健康嘅感覺!

總括呢間係高級嘅鐵板燒!值得一試