2016-05-07 2378 views
今晚我們去咗旺角創興廣場嘅「樂天大喜屋日本料理」食晚市放題!我們叫咗雜錦刺身拼盤、多款創意壽司、花之戀壽司、海膽手卷、黃金燒海虎蝦、日本溫泉蛋、燕窩蛋白配一品海參、鹽燒牛舌、芝麻鷄翼、芝士年糕、天婦羅蝦同鮮蟹粥!雜錦刺身拼盤嘅刺身非常新鮮,當中嘅北海道帶子同極大赤蝦嘅味道極之鮮甜軟滑!多款創意壽司同花之戀壽司嘅賣相相當精緻吸引,味道好鮮味!海膽手卷嘅海膽好新鮮軟滑,味道好鮮甜!黃金燒海虎蝦表面嘅醬汁酸酸甜甜,蝦肉嘅肉質都幾彈牙!燕窩蛋白配一品海參嘅海參好爽滑彈牙,味道好惹味!燕窩蛋白嘅味道好香甜嫩滑!鹽燒牛舌嘅肉質好爽口嫩滑,肉味亦好濃郁!芝麻鷄翼炸得表面好金黃香脆,入面嘅肉質好嫩滑,真係好惹味!芝士年糕嘅年糕好煙煙韌韌,芝士亦好軟滑香濃!天婦羅蝦嘅蝦肉好爽甜,表面嘅炸粉亦唔係好厚身!鮮蟹粥嘅粥底都幾綿,蟹肉亦幾鮮甜!另有多款特色雪糕同甜品可供選擇!
今晚我們去咗旺角創興廣場嘅「樂天大喜屋日本料理」食晚市放題
當中嘅北海道帶子同極大赤蝦嘅味道極之鮮甜軟滑!
多款創意壽司同花之戀壽司嘅賣相相當精緻吸引,
味道好鮮味!海膽手卷嘅海膽好新鮮軟滑,味道好鮮甜!
芝麻鷄翼炸得表面好金黃香脆,入面嘅肉質好嫩滑,真係好惹味!
芝士年糕嘅年糕好煙煙韌韌,芝士亦好軟滑香濃!
天婦羅蝦嘅蝦肉好爽甜,表面嘅炸粉亦唔係好厚身!
雜錦刺身拼盤
創意壽司