2019-02-08 391 views
今日大年初四光顧了這間西餐,見店內食客唔多,少人又不用等位可以直入,我一開始點了餐牌上B餐-墨汁帶子燴飯,之後侍應同我講冇哂帶子,叫我轉另一份餐,我最後就點選了美國燒豬骨飯,因為聽個名好似幾吸引咁!等左10分鐘,我既午餐終於來到,燒豬骨賣相麻麻,而且表皮仲有點燒焦,同女店員講「塊豬骨好燶」店員回答:「焗出來係咁」,咁我費事同佢討論落去,唯有自己唔食燶地方,首先評論下塊豬骨先,很乾而且無汁,飯好硬,食左幾啖,都係頂唔順要叫店員來,我同女店員講個飯好硬,可否比d汁我撈來食,佢轉頭就拎左碗湯比我,佢話我哋無汁㗎!我冇要到碗湯,同佢講我真真唔到,個飯又硬,個塊燒豬骨又無汁叫我點食呢!?跟住女店員就話換個意粉比我,我話好丫,點知原來就係將好硬既白飯換左意粉而已,其他原封不動,都算,個意粉又係一滴汁都冇,同屋企烚熟冇咩分別,只係食到鹽味,好乾!我冇辦法之下都要照食,再唔食我就要遲返公司了!我想講,這間店服務態度和食物品質都好求其,價錢唔算平,因為食物質素太低,唔值呢個價錢!衛生方面,我同事餐湯上發現有腳的昆蟲,但佢冇出聲,放低唔飲就算。
我想講,這間店服務態度和食物品質都好求其,
價錢唔算平,因為食物質素太低,唔值呢個價錢!

2019-02-08
$108 (Lunch)