早於Openrice訂座怕冇位,點知最後無意中包左場
出發前睇其他食客差評都有D擔心會唔會中伏,但見到每個差評下餐廳都有認真回覆,
而且睇食客們D打卡相由2023年到2025都有幾大變化,
加上於訂座當日餐廳有whatsapp溫馨提示教我地點樣去,頓時覺得間餐廳係用心經營所以都抱有期待。
去到門口就幫我地開門之後就安排入座,枱面有本好大本menu,我地先睇單點有咩食最後先睇Set
如果menu字體大小小會好D,同埋個價錢有小小難睇我都睇左陣先睇到
佢地有兩個Set,我地各叫左一個,分別係八道同十道
因男友要揸車唔飲得酒所以叫左杯Mocktails - Sexy On Tree,可惜未影完相就爆左。
第一啖覺得有小小似梅子酒味,但飲飲下覺得有D似飲緊維生素。

我就叫左杯紅酒,原來係L'AMOUR自家紅酒黎,飲落覺得好純好清,我唔識點形容,同出面餐廳飲開的好大分別。
全程都一直聞到酒香,男友一直拎黎聞(自問唔識品酒而且平時都比較少飲酒)

帶子刺身頭三塊我覺得味道一般略帶一點腥,但去到最後一兩塊個味幾清新加返分

生蠔配三文魚子都唔錯,可以唔洗加檸檬汁,個泡沫帶有小小鹹味

法國傳統有機慢煮雞胸沙律, 雞胸真係值得一讚,一D都唔鞋,暖笠笠雞胸配上沙律菜幾好食
法國傳統有機雜菜沙律, 好多椒籽配沙律菜,同雞胸沙律相比有點遜色

法國特級鵝肝蛋撻, 先食啖蛋, 一入口就食到鵝肝味之後蛋味再慢慢滲出黎,最後又有返鵝肝味
撻皮係牛油皮都做得好出色, 但兩樣一齊食撻皮牛油味會蓋過左鵝肝味

法式活澳洲龍蝦濃湯, 龍蝦肉幾彈牙, 湯味道都飲得出有蝦膏味

法國特級鵝肝多士

特式立鱗魚好特別, 肉質有少少咬口, 夾埋三文魚籽食可以帶出到彼此味道, 但略嫌淡味道左少少

日本A5頂級飛驒和牛肉眼

法國鵝肝日本A5和牛肉眼

烤法國特級無激素鵪鶉, 初初以為類似乳鴿咁, 但食落有點似雞肉 冇油滲出, 不是太特別

黑松露帶子薏米飯
個薏米飯好特別而且吸收哂黑松露味, 帶子上配有一片黑松露同魚子醬, 黑松露片好甜味道好濃郁
帶子煎得恰到好處,有咬口但又唔會過份左

法式紅酒燉梨雪葩, 雪葩帶有柚子味同有果皮但美中不足係個梨味道唔太岩我地
日本原隻海膽雪糕
每啖都有海膽味, 估唔到雪糕同海膽可以咁夾, 大家唔會搶左大家個味

因為生日最後埋單時仲送左支佢地自家紅酒比我地

依餐生日飯整體黎講真係好滿足. 會再回頭