2022-06-21 354 views
好少有機會黎到對我好陌生嘅鴨脷洲食飯,幸運地都搵到間唔錯嘅台式Cafe🥹。1️⃣風乾火腿火龍果合桃黑醋沙律唔太肚餓嘅關係,就叫左個沙律,感覺唔會食太多同較健康🤣。感恩嘅係沙律用上紅肉火龍果😳,健康營養價值Double Up⬆️,而佢嘅黑醋🫗酸度同甜度都剛剛好,唔會太酸或過甜👍🏽,沙律菜🥬🥒都非常新鮮爽口,不過風乾火腿🐖咸鮮味就唔太夠,份量都少左dd🤏🏽2️⃣肉鬆芝士蛋餅個蛋餅皮煙韌有咬口😋,肉鬆咸味同份量恰當🙌🏽,配埋芝士🧀一齊食好好味🤩,不過芝士就做唔到拉絲效果,可能真係要加錢升級到mozzarella🧀先得。3️⃣鹽酥雞鹽酥雞味道真係好似台灣夜市嘅味道🤩,面頭仲有九層塔🌱🌿,香味大增⬆️。佢嘅鹽酥雞新鮮炸起🔥,粒粒都金黃色外皮🤩,炸粉完全唔厚👍🏽,同埋每一粒都啖啖肉😋,好滿足呀!整體黎講係一間唔錯嘅cafe,有好多coffee☕️同其他飲品🥤選擇,聽講佢地之前都會有台灣主菜例如魯肉飯🍚,希望遲d主食方面有更加多選擇啦!

1️⃣風乾火腿火龍果合桃黑醋沙律

2️⃣肉鬆芝士蛋餅