2020-12-02 1557 views
好耐冇見嘅朋友,相約在尖沙咀食晚餐,咁耐冇見, 揀間口碑唔錯嘅餐廳·地方幾精緻,除咗二人,四人長枱之外,仲有半圓梳化椅同半圓枱,睇落幾舒服呢度有set dinner,不過我哋選擇咗散叫。香草燒羊架配烤蔬菜,分半份同全份,半份都有四件羊架,叫咗七成熟,烤得剛剛好,肉質呈粉紅色,咬落嫩滑,配上香草和燒烤焦香味,再加上一大個烤蒜頭,一上枱已經聞到陣陣香味香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子,帶子煎得微焦,但肉質還保持嫩滑,粒帶子仲可以keep住大大粒。 啖啖龍蝦汁掛喺扁意粉上,味道濃沃, 配上三文魚子,又增加口感層次我叫咗杯pineapple juice,朋友就叫咗杯salted caramel milkshakes,杯奶昔睇見都開心,上面仲有幾粒oreo餅仔,好得意。 朋友話杯奶昔好好飲,唔會過甜,但係又好滑不怕胖的朋友,仲話要叫多個macaron甜品,賣相精緻,最底嗰層係brownie,雪糕喺中間,最頂有一粒macaron, 除咗打卡一流之外, 我最鍾意食個brownie,朱古力味濃輕輕鬆鬆的享受一頓美味的西餐

香草燒羊架配烤蔬菜(半份)

香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子

choc mud truffle and macaron mess

輕輕鬆鬆的享受一頓美味的西餐

香草燒羊架配烤蔬菜(半份)
香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子