2020-08-26 244 views
難得去到上環,一定要揾d好野食,對自己好d嘛!見呢間嘅食評都唔錯,價錢又唔係貴,可以一試!本身已經喺大熱天時行左一陣嘅我,當見到上環街市係無冷氣嘅時候,即刻有想打退堂鼓嘅想法,因為已經熱左咁耐,唔想再熱落去,但另一半話上去睇下先啦!好彩無走咋,原來熟食個層係有空調嘅,唔可以講係冷氣,只係唔令我流汗咁解,但好過無啦!唔洗等,坐低就叫左蛋牛包、西多士、同樽仔奶茶!奶茶嘅茶味香濃,唔係太多奶,係唔錯架!唯一問題係甜,我本身飲奶茶係唔落糖架,呢支樽仔奶茶應該預先落左糖,對於我呢講,太甜啦!蛋牛包新鮮即製,咸牛肉炒蛋再加埋葱花,個包都焊過,食落口熱辣辣, 非常滋味!再來一個西多士,一啖咬落去,嘩!真係即刻想食多一舊呀!雖然佢無加花生醬,但方包 充分吸收左足夠蛋漿,食落唔會油淋淋!配煉奶,味道啱啱好,令人想食完再食呀!正!

唔洗等,坐低就叫左蛋牛包、西多士、同樽仔奶茶!

再來一個西多士,一啖咬落去,嘩

正!
  • 西多士