2023-01-13 566 views
麥文記麵家地址: 佐敦白加士街51號地下#yauyau_佐敦自從九龍城有間食開嘅雲吞麵執咗之後,我都冇再出去食個雲吞麵,今次我就嚟咗佐敦區內一間好出名嘅雲吞麵舖嚟過吓口癮。🍜🍜雲吞麵 42呢度雲吞麵一啲鹼水味都冇,而且佢嘅雲吞係擺底嘅,上面嘅面有淋左啲豬油落去,令到口感香口好多,大家唔鍾意咁油可以撈一撈個湯先。個麵食落好重蛋香味,而且唔會煮到太淋,食落去仲好彈牙。另外佢啲雲吞嘅鮮蝦都好香口,一咬落去個口就係鮮甜嘅蝦味,食落去完全唔似雪藏蝦。下次如果又想食雲吞麵,我都會再嚟多次。味道: 4/5服務: 3.5/5環境: 3.5/5番兜: 4/5#佐敦美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #佐敦粉麵 #粉麵
麥文記麵家
地址: 佐敦白加士街51號地下