2016-10-21 3217 views
支持本地消費,近近地book左酒店去休息下,游下水、做下gym嘆下,去到先發現酒店係近山邊,附近冇咩餐廳食肆,諗住入得去玩,豪下係酒店食埋啦。於是晚餐揀左間好有feel, 黑暗暗嘅「天天吧」,可能六點幾太早,入面冇咩人。門口又沒有餐牌,企左餐廳門口一陣,終於有個著西裝嘅侍應出黎招呼。問他:餐廳是否只提供飲品,有沒有食物提供?他答:同房間order食物一樣。同房間order食物一樣!?冇留意房間有咩餐點,難道係房間背晒餐點先落去order? 問佢有沒有餐牌望下,他先慢慢行去攞比我地。雖然果日我地打扮較普通,他比我感覺係唔想招呼。他的態度、我們先要入去。辣肉腸pizza,正宗Pizza, 只有辣肉腸同芝士,可能餐廳內冇廚房,要其他餐廳做,所以上枱係凍,連微䁔都沒有雜錦串燒,都係凍仲有d乾漢堡包冇咩特別,又係凍....最後叫兩杯雪糕,分別係「矛台酒朱古力雪糕」同「話梅雪葩」都係好奇怪,我地比花生,但隔離枱比薯片,仲要係會自動自覺換新,我地食晒都冇人理,唔通對外國人同本地人招呼有分別?!其實我地都消費得起架!
問他:餐廳是否只提供飲品,有沒有食物提供?
他答:同房間order食物一樣。
雜錦串燒,都係凍仲有d乾
漢堡包冇咩特別,又係凍....
Type of Meal
Dinner