最近天氣太凍 所以同朋友決定打下邊爐暖下身 但又唔想去任食食cheap野 就上黎搵下有咩新式餐廳可以去 點知真係一試就愛上😍火薈係花園街個頭 要上二樓 樓梯個到擺左好多好靚既裝飾 感覺好用心👍🏽 入到去成個環境好有日本feel 仲有一個個包廂比一班朋友黎食飯可以有啲私隱~呢到除左普通邊爐既料 仲有好多高級海鮮可以嗌! 但因為朋友唔食得海產就無嗌到 好可惜!😭連湯底都已經有一大堆 仲有得揀唔同既鍋 好似雞煲、豬骨煲、鴨鍋咁 超多選擇!今次我就嗌左蕃茄湯底 本身都以為會係平時淡淡地得兩舊蕃茄係入面個種 點知送到黎係超濃郁 好香 好正! 我第一次打邊爐會飲埋個湯底 可惜叫佢加湯個陣係加高湯 無得加蕃茄湯 因為真係好好飲呀🤤🤤🤤本地手切鮮肥牛好新鮮 好稔 仲好大碟 288蚊夠4個人食 鮮雞件又係好大份 雞肉又滑又嫩 唔係嗌得太多野都想要多碟🙈最得我歡心係脆魚鯇!!魚肉一上碟已經勁通透 色水勁靚 碌兩下就食得 完全無碎骨要吐出黎 係我食過最正既脆魚鯇🤤火燴真係我食既邊爐中數一數二既好 食物又新鮮 座位又舒服 下次朋友聚會都要介紹佢地黎