2018-09-16 730 views
之前都來過這間位於銅鑼灣百樂中心的「心之食堂」🍣🍣🍱🍱,一間日式小店竟然吸引到我再三光顧,必然有它優勝之處。來過幾次,自然有幾款必點食品 邪惡包 $38@ 每次都會點的邪惡包最愛微微煎香的帶子、包裹住入口即溶既厚鵝肝連埋外層爽脆既紫菜,一啖咬落去多層既豐富口感非常好味三文魚 $38四片厚切三文魚都不用$40,比連鎖店便宜但質素不俗,新鮮!火龍卷 $68餡料好豐富,有大大隻蟹鉗、蟹籽、青瓜、魚子醬、牛油果好少食到咁多材料既壽司卷,而且有我最愛的牛油果,味道幾清新!如果份量再加多點就更好喇~三文魚茶漬飯 $48初嚐這裡的茶漬飯,店員送上時已經拌好湯汁,方便食用。雖然細細一碗,但三文魚都不少呢!加上有炒香左既芝麻,好香口!汁燒白鱔 $78即叫即燒!即使等左陣都唔緊要,因為見到好肥美既鱔係我地眼前!師傅燒得剛剛好熟,肉質仲好嫩滑呢芝麻雪糕 $28第一次係到食雪糕,估唔到味道濃郁,口感仲好滑添比一般便利店食到的更好!看到推介有不少自家製特別菜式,就是喜歡小店的心思、設計,又不會定價太高!

來過幾次,自然有幾款必點食品

邪惡包 $38@

每次都會點的邪惡包
最愛微微煎香的帶子、包裹住入口即溶既厚鵝肝
連埋外層爽脆既紫菜,一啖咬落去
多層既豐富口感非常好味

三文魚 $38

四片厚切三文魚都不用$40,比連鎖店便宜但質素不俗,新鮮!

火龍卷 $68

餡料好豐富,有大大隻蟹鉗、蟹籽、青瓜、魚子醬、牛油果
如果份量再加多點就更好喇~

三文魚茶漬飯 $48

汁燒白鱔 $78

師傅燒得剛剛好熟,肉質仲好嫩滑呢

芝麻雪糕 $28

第一次係到食雪糕,估唔到味道濃郁,口感仲好滑添
比一般便利店食到的更好!

• 邪惡包
  • 汁燒白鱔