2018-04-10 255 views
又一間成日經過都好想試既餐廳,因為望落格局幾靚,好似幾高質既西餐咁!果然,食完後,我覺得係冇失望既,不過個價錢係會令你個銀包有少少失望,哈哈Set dinner 就係呢4款。我地叫左A、C、D,仲加$88 加左個鵝肝。一個餐配左salad,一個配左湯。沙律份量太少了!個湯飲落就怪怪地⋯好似係啲唔知咩豆既湯黎,但飲落係酸酸地⋯《法式香煎鵝肝配雜莓汁》 +$88個包係脆既,好有誠意~鵝肝唔油、亦冇羶味,所以好好食!個雜莓汁就係食到甜味,不過同鵝肝唔算好夾?都係鹹既汗配脂香鬆化既鵝肝好似好啲。《香煎挪威三文魚柳配白酒汁伴鮮露荀,甘荀蓉發燴茴香》$218魚係做得唔錯既,魚肉嫰,魚皮煎到好薄脆。露荀係完全冇草青味,但係我地冇人食得出pat橙色係甘荀蓉😂 覺得係較稀既番薯蓉咁《西蘭花,煙肉及車打芝士意大利飯》$168個risotto超熱辣辣! 有parmesan、煙肉、火箭菜咁。飯可以硬留少少,因為未做到risotto個種半硬半腍既煙韌口感。成個飯係好重既雞湯味,汁都幾濃唔會水稀稀。《炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒伴薯菜》 $238至於牛真係整得幾好!juicy唔會乾,每啖都有牛油香微滲,外層又煎到帶有焦香
Set dinner 就係呢4款。
我地叫左A、C、D,仲加$88 加左個鵝肝。

一個餐配左salad,一個配左湯。沙律份量太少了!
個湯飲落就怪怪地⋯好似係啲唔知咩豆既湯黎,但飲落係酸酸地⋯
法式香煎鵝肝配雜莓汁

《法式香煎鵝肝配雜莓汁》 +$88
個包係脆既,好有誠意~
鵝肝唔油、亦冇羶味,所以好好食!
香煎挪威三文魚柳配白酒汁伴鮮露荀,甘荀蓉發燴茴香

魚係做得唔錯既,魚肉嫰,魚皮煎到好薄脆。
露荀係完全冇草青味,
西蘭花,煙肉及車打芝士意大利飯
《西蘭花,煙肉及車打芝士意大利飯》$168
成個飯係好重既雞湯味,汁都幾濃唔會水稀稀。
《炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒伴薯菜》 $238
至於牛真係整得幾好!juicy唔會乾,每啖都有牛油香微滲,外層又煎到帶有焦香。
肉質係實在既,唔會好鬆散,唔係俾鬆肉粉乸過個種,但又超軟腍~
牛肝菌汁有菇香,但係微酸,所以又係有少少怪。

總結野食算高質,但個價錢都幾高質⋯有咩紀念日食下無妨!
2018-02-15
法式香煎鵝肝配雜莓汁