2018-12-05 1315 views
星期六同朋友係尖沙咀買完野,想搵個地方傾下計,但尖沙咀係遊客勝地,好多地方都多人到聽唔到對方講野朋友就帶左我黎The Hurg樓上既一間燒肉店,黎反個中午燒一燒可能因為係11點幾呢d鐘數,人唔多,但地方闊,而且位都大,唔會坐到好逼好辛苦佢一環境佈置都非常有日本嘅氣風,就好似入咗去日本嘅燒烤餐廳入邊咁,真係別有一番風味啊一坐低,成張枱都非常乾淨,餐具充足,就連點餐嘅iPad都好整齊咁樣放咗係枱面,朋友已經忍唔住手即刻用部iPad點菜啦一開始梗係點啲開胃嘅刺身啦,佢一刺身都算新鮮嘅,睇個樣應該都有細心咁清潔過佢哋一壽司我就覺得非常好味,特別係佢哋嘅火炙壽司,燒得又香又美味我哋個肚已經頂唔住啦,即刻就叫左啲新鮮嘅牛肉同埋羊肉,睇到佢哋嘅牛肉佈滿雪花,舊舊都非常厚切,真係好想即刻放佢哋落去過爐度燒除咗生肉之外,佢哋既熟悉都唔野少架,特別係佢哋嘅椒鹽雞軟骨,香脆可口,我哋足足叫咗三碟呀中午嘅燒肉真係非常之特別,氣氛有別於夜晚,大家真係要來試一試啊

2018-10-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)