2018-02-09 3703 views
因為公司尾牙,所以包咗呢間私房菜。本身以為家常便飯,估唔到看落簡單既野都幾考功夫。前菜呢個鮑魚好新鮮,好好味,配搭埋啲麻油青瓜,啱啱好。實情呢個胡椒豬肚湯既湯頭,因為覺得佢豬肚入面仲有隻雞,好神奇,所以影咗不過呢味餸真係好考功夫,呢間啲豬肚已預先處理好,洗得好乾淨,所以食起黎先够滋味同唔臭,連唔鍾意食內臟既我食都完全冇問題。最邪惡既肥豬肉黎啦~呢味無論凍食熱食~嗯…都好肥。但係,真係好好味,肥膏已經溶曬,啲瘦肉都好嫩滑,個汁用黎餸飯超正,有同事因為呢個食曬成碗飯。不過,食完要減減減😂😂😂呢味有影冇食到,因為嘛嘛地食蠔,不過見落幾大隻,賣相唔錯。呢個鱔都好入味,個汁較得啱啱好,可以鱔本身鮮味出黎。不過我食咗2舊就冇食,太多骨,'慘'親幾次個咀呢味餸不過不失,本人覺得帶子不是太新鮮,不過個腰果炒得啱啱好,唔會有油漬味。又一味好考功夫既餸-糯米鴨,入面配搭栗子&番薯,隻鴨腳同翼位,係冇骨架,啲鴨既肉汁完全冇阻擋地親密接觸啲糯米,好滿足。呢味都係不過不失,個鯪魚球好味,配搭胡椒又幾鮮甜。到尾聲,呢味冷盤芥菜,可以清走曬之前食既肥膩野,雖然佢望落好青,但估唔到佢係冇果隻芥菜既苦澀味,食落去好清甜
因為公司尾牙,所以包咗呢間私房菜。
本身以為家常便飯,估唔到看落簡單既野都幾考功夫。

前菜呢個鮑魚好新鮮,好好味,配搭埋啲麻油青瓜,啱啱好。

最邪惡既肥豬肉黎啦~

不過,食完要減減減😂😂😂

呢味有影冇食到,因為嘛嘛地食蠔,不過見落幾大隻,賣相唔錯。

又一味好考功夫既餸-糯米鴨,入面配搭栗子&番薯,

呢味都係不過不失,個鯪魚球好味,配搭胡椒又幾鮮甜。

到尾聲,呢味冷盤芥菜,可以清走曬之前食既肥膩野,雖然佢望落好青,但估唔到佢係冇果隻芥菜既苦澀味,食落去好清甜。

~開頭3味就上得好快,之後啲餸都上得幾慢下。
不過員工好nice

同埋睇得出,都係用心既。

2018-02-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner