打八號風球,泰利話要成四點先走,一個人又要去尖沙咀做野,好多食肆都無開門,一心諗住快快手手搵食就可以。嚟到K11 呢個food court, 行來行去結果揀咗呢間, 竟然俾我搵到打風之下,有撈麵又有點心食!我叫咗 將由冇激素雞翼蔥油有記拌麵同埋一客麻辣蝦餃。(隔離有超級市場所以冇叫野飲 )等嘢食嗰時上網睇吓, 乜嘢係有記。原來有記係一間本地麵廠,已經有成60年歷史,專門製作新鮮嘅麵條,好有本地特色。等咗大約5分鐘,個BB機響,已經叫我去攞 嘢食。蒸籠出嚟嘅蝦餃 亮晶晶,個麻辣汁好似已經混咗入去蝦餃皮嗰度, 我忍唔住食咗一啖先,唔係好辣,不過麻辣味道都幾出! 如果食唔到辣真係唔可以試,haha!打風一個人都有點心食真係好開心呀!再試下一隻雞翼,四隻雞翼脹卜卜 熱辣辣,, 有時有味,但又唔油又唔係好鹹, 都幾正! 我最鍾意食雞翼,仲要冇激素,食幾多隻都OK啦!(肥打完風先減)然後試個主菜有記蔥油伴麵, 個店員話啲蔥油係佢哋自己自家製, 呀 我試咗都幾有 從蔥油味道 都幾突出,有加埋嗰啲蔥蔥油,然後一齊食落去同麵條一齊食落去, 好友 好友蔥油未有單彈牙。趕住走,見呢間野咁有誠意,下次會帶 f

等咗大約5分鐘,個BB機響,已經叫我去攞 嘢食。

趕住走,見呢間野咁有誠意,下次會帶 friend嚟再試過其他野食!
好似話個鮑魚飯都好正

2023-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$126 (Lunch)
  • 冇激素雞翼蔥油有記拌麵,麻辣蝦餃