近排朋友生日,帶咗佢食個Birthday Lunch,食完順便去行下附近嘅市集,今次用咗Openrice book位仲有多88折添,幾抵食又高質!😎 店員安排我地坐窗邊4人枱位置,又可以望下街境,非常舒適,環境唔錯,靜靜地唔會好多人好嘈~ 好適合三五知己嚟傾下計飯聚一下~😙 午市套餐全部都係100元以內,幾抵食!😉1. 🐮燒紐西蘭肉眼扒 配黑松露燒汁 ($98; 再有88折)雖然落單嘅時候職員無問到我想牛肉幾成熟,但牛肉上枱時切開都比較粉嫩,大約7成熟,煎得剛剛好,肉質幾腍身,好容易切開,幾香牛味又帶點肉汁,又無咩肥肉!😍👍薯蓉好香牛油&黑松露味,食落幾綿滑😋👍🏻2. 🐑炭燒香草羊扒配紅酒燒汁 ($98; 再有88折)羊扒帶點羊羶味,肉質好軟淋,肉質幾嫩,又唔會好似其他餐廳咁多肥肉,配埋紅酒燒汁,食落好夾!😝👍 🍝意粉軟硬度剛剛好,應該用了蒜蓉&橄欖油炒過,條條分明,食落好香,加埋紅酒燒汁一齊食,好香好好食,好想加意粉呀! 😛午市套餐仲包咗羅宋湯和餐飲👍羅宋湯味道正常發揮,反而餐飲凍咖啡就比較苦,要叫店員再加奶才中和到個苦味。3. 🐣咸蛋黃薯角 ($68; 再有88折)即叫即炸,外

1. 🐮燒紐西蘭肉眼扒 配黑松露燒汁 [選配意粉] ($98; 再有88折)

薯蓉好香牛油&黑松露味,食落幾綿滑😋👍🏻
燒紐西蘭肉眼扒 配黑松露燒汁

2. 🐑炭燒香草羊扒配紅酒燒汁 [選配薯菜] ($98; 再有88折)

炭燒香草羊扒配紅酒燒汁

3. 🐣咸蛋黃薯角 ($68; 再有88折)

即叫即炸,外脆內軟,再加埋咸蛋黃一齊炒,令到每條薯角都沾上咸蛋黃粒粒,食到底都見到大大粒咸蛋黃碎,真材實料,好惹味,食唔停口!😛 必叫嘅邪惡之選!😈
咸蛋黃薯角

2021-03-27
$120 (Lunch)
Celebration
Birthday