朋友之前去過堡品食過個花膠雞湯打邊爐話好正,天氣轉涼,就帶我去打返個滋補邊爐^^.店員安排左張大枱比我地2個,坐得好舒服,我地叫左個花膠雞二人餐,配料好豐富.超香濃厚花膠湯,一上枱,金黃色既濃雞湯.店員好nice咁話先試試個湯,一滾起已經聞到超香濃既雞味,忍唔住要即刻試下個靈魂,湯底鮮甜,膠質豐富,滋陰養顏,有半只雞,肉質軟稔,吸收晒湯,連雞肉都好有骨膠原,好食.花膠好厚身,真係好有霸氣,口感爽滑,滿滿骨膠原,食完仲有膠質黏係口既感覺.美國安格斯封門柳,份量超多,肉質好幼嫰,牛肉味濃,油脂分佈均勻,絶對係上等牛肉,牛魔王一定愛上.手打鮮蝦丸同手打鮮墨丸,手打系列果然口感非常爽口彈牙,鮮蝦丸好新鮮,鮮甜,2種丸都好出色,好味.黑松露花膠水餃,黑松露配鮮蝦,花膠,估唔到可以咁爽,更加帶出鮮蝦既鮮味,口感又爽彈,真係好正.白鱔係厚切,肉質肥美,刀工好好,完全無骨,勁,入口滿白鱔既油香,超級好食.響鈴質地鬆脆,索晒D花膠雞湯既精華,好正,打邊爐真係無得輸.食埋生菜同皇帝菜,淮山麵,真係大滿足,淮山麵都好有驚喜,麵質好爽滑.仲有個3.6牛乳奶凍,估唔到個甜品都咁出色,滑溜creamy,入口軟滑,
朋友之前去過堡品食過個花膠雞湯打邊爐話好正,
天氣轉涼,就帶我去打返個滋補邊爐^^.

超香濃厚花膠湯,一上枱,金黃色既濃雞湯.
湯底鮮甜,膠質豐富,滋陰養顏,
有半只雞,肉質軟稔,吸收晒湯,連雞肉都好有骨膠原,好食.

花膠好厚身,真係好有霸氣,
口感爽滑,滿滿骨膠原,食完仲有膠質黏係口既感覺
絶對係上等牛肉,牛魔王一定愛上.

手打鮮蝦丸同手打鮮墨丸,手打系列果然口感非常爽口彈牙,
鮮蝦丸好新鮮,鮮甜,2種丸都好出色,好味.

口感又爽彈,真係好正.

白鱔係厚切,肉質肥美,刀工好好,完全無骨,勁,
入口滿白鱔既油香,超級好食.

食埋生菜同皇帝菜,淮山麵,真係大滿足,
淮山麵都好有驚喜,麵質好爽滑.

入口軟滑,奶香十足.
2023-11-13