2022-12-09 21 views
琴晚放工同朋友喺屋企附近搵食,諗起好想食串燒,搵到一間係街角既鋪唔該頭—串門子。地方不大,但已經坐滿人,感覺溫馨,而且有街坊的味道。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~罐裝椰汁呢個係內地經常飲嘅,估唔到呢度有得飲。充滿我哋風味,襯串燒都幾夾😜惹味蒜蓉燒茄子賣相一流,而且充滿辣粉同香料,燒茄子係食串燒必食嘅,佢哋都整得唔錯、好入味。最怕係有時茄子燒得唔夠熟,就會連住啲平呢個係燒得啱啱好可以完全夾所有茄肉,味道夾得啱啱好係唔錯嘅選擇!串燒雞全翼賣相係笑得乾身嘅,但食落肉質唔會鞋,而且帶少少肉汁、雞肉相當嫩滑。對比起其他串燒店,我覺得未揀嘅燒雞翼係有水準既!燒牛肉串食落有牛味、唔算太乾身。蒜蓉汁燒花甲蒜蓉控絕對啱食,夠晒多汁、花甲份量ok。不過花甲比較細隻辣酒東風螺感覺唔係充滿臘汁嘅花螺,而係炒得比較乾身嘅,不過值得一讚就係花螺非常大粒,而且煮得好惹,正!重慶酸辣米線/薯粉絕對係大大碗,好足料㗎,配埋串燒一齊食,好有大陸風味,滿足哂😝

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

罐裝椰汁

惹味蒜蓉燒茄子

串燒雞全翼

燒牛肉串
食落有牛味、唔算太乾身。

蒜蓉汁燒花甲
蒜蓉控絕對啱食,夠晒多汁、花甲份量ok。不過花甲比較細隻

辣酒東風螺

重慶酸辣米線/薯粉