2012-08-29 218 views
當日12點去到,直至食完都係只有我一枱客,尤如包場,舒適寧靜之餘有點憂心店內生意大部分既菜式都有大量薯仔同雞塊Samosa不油不膩,但入面幾乎塞滿薯仔,一開始食完一個已經覺得濟,即刻食下蔬菜條解濟蔬菜條新鮮爽脆,仲幾清甜Buffet offer既係普通roti,由於佢既咖喱比較稀,所以都幾難點Roti乾身但幾有麵粉香,而且係order貨,即叫即焗,趁熱食仲有YOGURT可以自己加落飯,咖喱等等,幾開胃有4款蔬菜咖喱,相中可見好多薯仔,食完都好易濟 不過我最欣賞係南瓜咖喱,幾特別,香辣之餘有d南瓜清甜,仲有好多南瓜粒,落足料架有3款雞咖喱,好足料好多雞件同香料雞件煮至軟身,但不柴不爛同埋好香雞味最好味係CHICKEN MASALAtandoori chicken好香燒烤味,食落外層乾身但內裏多汁嫩滑餐廳提供白飯同炒飯,當然揀炒飯啦粒粒米都好分明,香得黎唔會過硬甜品只有一種,櫻桃custard原來係一般見到既椰子custard變奏版有糖水櫻桃,睇落好靚但估佢會好藥水味,點知食入口甜得黎好溫和,仲有清新櫻桃果香,完全唔係人工味少少地食左三次,好抱歉已經食左佢7成咁多果日係on diet 已經

大部分既菜式都有大量薯仔同雞塊

蔬菜條新鮮爽脆,仲幾清甜

仲有YOGURT可以自己加落飯,咖喱等等,幾開胃

4款蔬菜咖喱,相中可見好多薯仔,食完都好易濟

3款雞咖喱,好足料好多雞件同香料
雞件煮至軟身,但不柴不爛同埋好香雞味
最好味係CHICKEN MASALA

餐廳提供白飯同炒飯,當然揀炒飯啦

粒粒米都好分明,香得黎唔會過硬

甜品只有一種,櫻桃custard
原來係一般見到既椰子custard變奏版
少少地食左三次,好抱歉已經食左佢7成咁多

果日係on diet 已經食少左好多,但都好似唔係正常人份量
老板同廚師都好好人,佢地都唔會怪我食得太多太耐阻住哂
(曾經因為大食而被某餐館老板鬧
每次拎野食果陣老板都會行過黎介紹同埋幫手,又不時斟水遞餐具

但呢間既食物比較淡,溫和派,可能係為左迎合香港人口味啦
失左d分
不過BUFFET既餐具好勤換,唔驚溝埋哂D味同烏糟
2012-08-25
$86 (Lunch)
  • Tandoori chicken
  • chicken masala