2020-12-13 117 views
今日行經Fifth element shokudo,裝修好簡潔舒服咁,所以入左去食lunch。我地order左一個黑毛和牛牛扒丼同熟成厚切牛舌丼。黑毛和牛牛扒:第一下會食到炭燒既香味,然後會有牛肉既油脂香,最後就會食到嫩嫩既牛肉。唔錯!估唔到只需$78就食到充滿油脂香味既牛肉👍🏻😋熟成厚切牛舌:更好味!牛舌不但有油脂香,亦都好爽口彈牙得黎又易咬,恰到好處!兩碗同樣有好多火箭菜,飯既份量都好充足。我鐘意將d 火箭菜、飯同醬汁撈埋一齊食!火箭菜好fresh,食完成碗丼感覺好健康,又夠飽!👍🏻雖然價錢望落唔平,但最後我地都覺得價錢對得住食物質素!👍🏻P.s. 最後我地先發現有室外既枱,感覺幾chill~下次如果好天可以坐出面!
雖然價錢望落唔平,但最後我地都覺得價錢對得住食物質素!👍🏻
黑毛和牛牛扒丼
熟成厚切牛舌丼
2020-12-12
$86 (Lunch)
黑毛和牛牛扒丼
熟成厚切牛舌丼