🌈上環鄰近摩羅街,位於差館上街呢邊,有好多特色景點打卡位,每幅牆壁都有獨特嘅油畫。3rd Space呢間特色餐廳,採用open kitchen,牆上貼上壁畫,充滿文化氣息!嚟食個lunch,文青一下也不錯😘一踏入餐廳,已經感覺到自己每個細胞都有藝術感起來接過餐牌,看了良久也想不到吃什麼好,因為款款看着都非常精緻。最後同行嘅朋友頂我唔順😛,看着我三心兩意,舉棋不定,便接過餐牌order了兩個飯。✨24小時浸煮豚肉角慢煮蛋穀米茶漬飯~經過二十四小時浸煮嘅豚肉角,無論味道定係質感都非常出色,肉有肉味,不會過分軟身,又唔會過硬,鹹度剛好,加上非常特別嘅慢煮蛋穀米茶漬飯,整體將肉嘅油膩平衡得恰到好處,廚師的別出心裁確係令人感到驚喜。✨滑蛋蒲燒鰻魚穀米飯~滑蛋質感尤如其名,一字既之,滑!撈落燒得外脆內嫩嘅鰻魚內,每一口都是那麼的令人感動,加上健康穀米飯,味道、營養、貌相同時都控制得好好,出色!除咗主食外,佢哋嘅飲品亦都好唔錯,推介大家試試鮮菠蘿醬薄荷梳打🍍同宇治抹茶氣泡蜜,菠蘿味道唔會好人工,天然得你又解渴。而宇治抹茶氣泡蜜就好有新意,好少地方會飲到有起泡嘅抹茶,有茶味之餘,又有汽水嘅質感,爽得黎
🌈
嚟食個lunch,文青一下也不錯😘

一踏入餐廳,已經感覺到自己每個細胞都有藝術感起來

✨24小時浸煮豚肉角慢煮蛋穀米茶漬飯

✨滑蛋蒲燒鰻魚穀米飯

除咗主食外,佢哋嘅飲品亦都好唔錯,推介大家試試鮮菠蘿醬薄荷梳打🍍同宇治抹茶氣泡蜜,菠蘿味道唔會好人工,天然得你又解渴。而宇治抹茶氣泡蜜就好有新意,好少地方會飲到有起泡嘅抹茶,有茶味之餘,又有汽水嘅質感,爽得黎又低卡,女仔一定中意。