結婚生活開展的第一個星期!當然要high tea 扮下貴婦!朋友約左去灣仔Espuma食充滿少女味的cotton candy fondue!好食又好影,女仔傾心事一流!high tea除左要環境好坐得舒服,食物賣相都非常重要,因為我地要同姊妹瘋狂影相!你地見到呢個頭咁大嘅棉花糖放係伯爵茶火鍋上面,又靓又好食!我地呢set cotton candy fondue有咸甜點各半,我自己較欣賞咸點,特別呢個八爪魚鮮芒莎莎,酸酸地非常開胃!呢個迷你炸魚薯條筒都非常鬆脆,如果熱D就更加正 (不過我影相影左20分鐘 =.=")甜食方面,我最欣賞其實系eart grey火鍋,估唔到配合粉圓食會如此match~ 味道唔會太甜或太漏。如果你中意食甜野,呢個藍白雲棉花糖就可以加落個火鍋度,望住舊雲形狀的棉花糖漫漫融,其實好療癒~而天寒地凍天氣,有一杯暖到入心的飲品當然重要,呢個棉花糖伯爵茶上面系脆口焦糖...以及軟綿綿綿花糖,口感好好啊~呢個梅子水果茶有個火暖住,傾幾耐都OK~
八爪魚鮮芒莎莎,酸酸地非常開胃!
2018-02-04
  • cotton candy fondue