2019-10-28 66 views
我朋友係Ocio既會員,所以今次朋友約食飯,順理成章去咗ocio。餐廳位於煙廠街,平時唔係好熱鬧,估唔到七點幾去到餐廳已經座無虛席。餐廳裝潢冇乜特別,唯獨圖中既鐘映入我眼簾,散發一陣古典氣息。我同朋友各自叫咗dinner set,dinner set附送粟米忌廉湯。Ocio既奶茶係西式奶茶,味道偏淡,不過可客人可自行放奶同糖既份量。焗芝士肉醬千層麵賣相普通,但其實內裏乾坤。首先最緊要係質感唔濕,另外芝士用左兩款,可謂雙重滋味,芝士多到連碟邊都有,加埋肉醬真係味道濃郁。龍蝦汁日式鐵板魷魚意大利飯賣相別具創意。師傅用紫菜包住意大利飯,上面放上一大片魷魚,外型同壽司一模一樣。魷魚幾惹味爽口,意大利飯口感唔會太過稔。Set dinner 加多$39就有芝士薯條。薯條唔算油膩,而且炸得香脆,如果芝士醬再多啲就完美。食完dinner set始終意猶未盡,所以叫埋甜品。朱古力榛子窩夫幾厚。雖然唔係太脆,但窩夫入面全都係朱古力餡,朱古力味特別濃郁。朋友果然冇介紹錯,即使唔係聚會,我都可以帶女朋友嚟食甜品。

焗芝士肉醬千層麵

龍蝦汁日式鐵板魷魚意大利飯

焗芝士薯條

朱古力榛子窩夫配燒棉花糖

朋友果然冇介紹錯,即使唔係聚會,我都可以帶女朋友嚟食甜品
2019-10-28
焗芝士肉醬千層麵