2019-09-02 1305 views
牧羊少年 cafe 位於將軍澳及坑口中間康文署單車館內,位置唔算方便,但環境舒服,座位也多。先自行揾位及付款購買食物,店員會送餐。餐廳提供唔少食物選擇,有沙律、意粉及漢堡。我今日㨂左明太子大蝦意粉,加 hot latte. 蝦爽口無味,說好的明太子變左做櫻花蝦,但好味同夾既,意粉忌廉底但略嫌乾身。同行友人食既素青醬意粉出色得多!Hot latte 方面沒有 skim milk 提供,standard 正常,各方面 balance . 之前食過佢既burger, 做得相對出色,但由於亞馬遜森林大火,希望盡一點力減少肉類(特別係牛肉)既消耗,做多一點點。
同行友人食既素青醬意粉出色得多!