2020-04-03 1223 views
之前上網見到The grill room ,覺得幾吸引,於是就去試下  燒美國安格斯西冷扒 黎到西式扒房梗係要食下佢既牛扒,佢煮得剛剛好,中間係粉紅色,容易切開,肉質夠嫩又多汁,唔會韌 特別讚下佢個牛扒汁有兩款比你點,我兩個都好中意,同牛扒好夾 佢仲有配黑松露薯蓉,薯蓉打得好滑身,容易入口,唔會有d kick住喉嚨既感覺  香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉 我第一次見有芥末加埋意粉到煮,本身都驚芥末會唔會太嗆,但又出奇地夾,唔會太重芥末味仲幾好食添配左鮮甜既蠔同口感豐富既魚子粒,真係好滿足🙈  沙律 因為係叫set仲有配沙律,佢有好健康既藜麥,食落口感好有咬口仲有好濃味既巴馬火腿,但對我黎講就重味左d  餐湯 呢個係忌廉南瓜湯,配左片包,如果可以唔洗浸住個包上會比較好,個人中意食翻脆身既法包,覺得唔夠味既話可以要求加少少黑椒  甜品 好好彩是日甜品好賞心悅目又好食個藍莓cheese cake配上生果,由於個甜品太好食令我有d後悔冇叫兩個是日甜品 法式椰奶凍配芒果汁 見到佢話配芒果汁我以為係有得飲,但原來係奶凍淋上芒果汁,再加果肉,奶凍都整得幾滑身  人均三百幾蚊,少貴但個質素係值既耐唔耐要慰勞

燒美國安格斯西冷扒

特別讚下佢個牛扒汁有兩款比你點,我兩個都好中意,同牛扒好夾

香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉
配左鮮甜既蠔同口感豐富既魚子粒,真係好滿足🙈

沙律

仲有好濃味既巴馬火腿,但對我黎講就重味左d
沙律

餐湯

餐湯

甜品

好好彩是日甜品好賞心悅目又好食
是日甜品

法式椰奶凍配芒果汁

人均三百幾蚊,少貴但個質素係值既
耐唔耐要慰勞 下自己先得🙈
是日甜品