2020-01-16 683 views
冬天每隔幾日就想食火鍋,所以今日同朋友仔去左銅鑼灣百樂中心既尚鮮火鍋海鮮料理 裡面雖然面積唔係好大,但勝在坐得舒服,每枱坐位寛闊。首先一坐低服務員就介紹有咩湯底,然後好體貼咁問有沒有介口,由於款款都想食,幾經辛苦選了雙拼(秘製傳統土鄉,血池麻辣)$157湯底來到便香氣四溢,忍唔住先喝了半碗火鍋湯底看餐牌見到二人海鮮尚盛($239)好吸引便叫了,來到果然冇令我失望,食落更加有驚喜,大花甲(名副其實的大花甲)彈牙鮮甜,廣島蠔超大肥香,蟶子王大到要分開3啖食,還有白鱔片和蝦,各樣都食得出好新鮮,呢點好重要!性價比超值!超級推介!牛三併(手切牛邊、特尚手切牛,肉質很嫩很鬆滿滿的牛味,尚鮮雪花牛柳粒油花均勻)($268)四圍餃尚盛,最想推介蟹皇餃,有埋湯汁係𥚃面非常鮮甜,亦佈滿蟹肉!一試❤上,($127)鮮炸脆響鈴和百花釀油條,由於係新鮮炸的所以脆卜卜,這個配搭很特別,值得一試($55)見叫左太多海鮮、肉類,想試一試個皇帝菜($49),放落去血池麻辣湯底入面效果超正,吸到湯入面「麻」既感覺!最後,服務員服務態度很好,多次幫我們‘不’走湯上的泡泡,主動加水同埋調節火鍋溫度大細。食食下仲見到老

裡面雖然面積唔係好大,但勝在坐得舒服,每枱坐位寛闊。
首先一坐低服務員就介紹有咩湯底,然後好體貼咁問有沒有介口,

湯底來到便香氣四溢,忍唔住先喝了半碗火鍋湯底

最後,服務員服務態度很好,多次幫我們‘不’走湯上的泡泡,主動加水同埋調節火鍋溫度大細。食食下仲見到老闆親自落手落腳,唔怪之得請回來的伙記都咁細心!
2020-01-15