2018-02-21 869 views
年初一去完濟公廟上香,行過幾步就見到依間落地玻璃寧靜嘅餐廳。lunch set 百幾蚊,有頭盤、主菜、甜品、咖啡/茶。餐廳係open kitchen 同 open bar 可以睇到厨師整 pizza皮,調酒師整 cocktail 。落地玻璃讓自然光伴住你,感覺好舒服,亦可以令你嘅相片更加靚!😉 頭盤要咗“煙三文魚沙律”~沙律菜好新鮮配油醋汁,三片煙三文魚。幾特别沙律入面係加咗士多啤梨😍好香甜!另外加咗個“小食拼盤”~入面有兩粒香煎帯子、4-5件炸雞,炸得香脆晤朝身、6-8件炸魷魚、4件煎大蝦、 一片大Parma ham 墊底、沙律菜放面。👍🏻 主菜要咗“扒肉眼”~比較薄身,but it's set lunch, right ! 肉味重亦好冧晤韌,伴菜有炸蕃薯同雜菜、“雜菜意大利麵”~意大利麵同雜菜都軟硬適中👍🏻,另外仲有炸魚薯條、pizza嘅選擇。甜品係“白朱古力 mousse” ~晤會太甜,伴士多啤梨😍,跟住最後要埋杯 cappuccino 完美的一餐!

cappuccino 完美的一餐!