2020-10-16 399 views
呢間係深水埗足料好食嘅傳統芋圓糖水店。佢哋嘅糖水分量十足,價錢親民。👍🏻桂棗雪耳糖水 $21碗/$26碗 (加芋圓、地瓜圓、小丸子) 叫咗碗熱嘅淨糖水同凍嘅加咗芋圓嘅糖水。店舖嘅紅棗雪耳糖水軟糯濃稠,已經煲到出咗膠,望落晶瑩剔透。雪耳用嘅係最啱攞嚟整甜品嘅軟雪耳。糖水甜度啱啱好,啱晒喺飯後食,一啲都唔飽滯。😉 至於佢哋主打嘅芋圓就一啲都冇令人失望😍,煙煙韌韌非常之有咬口,仲食到芋頭味添!😋👍🏻建議大家一定要點熱嘅 (點咗凍嘅朋友都覺得熱嘅好食啲),咁先食到原汁原味。甜度適中👍🏻,好適合平日夜店舖嘅大部份甜品一律都係賣緊$21,如果想食芋圓珍珠地瓜圓嘅話就可以加多$5。店舖嘅餐牌、裝修、以至餐廳嘅氛圍都富有濃濃嘅香港人情懷。 👍🏻

桂棗雪耳糖水(加芋圓、地瓜圓、小丸子)

2020-10-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$25 (Last Night Supper)
桂棗雪耳糖水(加芋圓、地瓜圓、小丸子)