2020-10-13 1389 views
黃大仙咁多間酒樓入面,客滿庭算係比較有特色。除咗傳統嘅點心,佢仲有客家風味嘅菜式。傳統嘅點心方面,蝦餃、燒賣、春卷等等必備嘅點心佢哋都保持到一定嘅水準,而且相比起其他酒樓,點心亦都相對比較大件,非常抵食。但係最值得推介嘅,就係佢哋嘅鹹雞飯同埋叉燒飯。咸雞飯啲雞整得入味,而且份量夠多,唔會出現返多個雞嘅情況。叉燒飯有別於平時食開嘅廣東蜜汁叉燒,反而有少少似日式叉燒,感覺健康啲之餘味道有幾新鮮。兩個飯星期六要等到11點之後先至可以叫,但係都值得等嘅。服務方面,見其他食客都講咗,街坊嘅感覺啦,可能因為限聚令之前坐得比較多人佢哋比較忙,服務唔算非常殷勤,如果坐咗出去露台,都幾難叫到人幫手落單或者斟水。

Type of Meal
Breakfast