喜歡吃特色火鍋的朋友, 介紹我哋去 一間 近期新開嘅人氣火鍋店。 格局同貼心嘅服務有啲似國內某知名火鍋連鎖店, 但此店沿於過江龍新加坡品牌。裝潢以少女粉紅為主題, 但亦配以中國風, 開朗活潑, 甚有特色!餐廳門口近設有等候區, 更附設小食,茶水免費供應, 等多一陣都心甘情願啦😊去到醬料區已經非常驚訝, 近期見過最齊全, 擺放得整整齊齊勁乾淨嘅各款調味醬料~~ 仲有指引教你調配唔同口味嘅醬料👍👍抵讚仲有各款涼菜, 花生,酸梅,蘿蔔,青瓜,兩三款水果輪流推出~~一坐低店員已經送上各款小食。 薄片嘅酸蘿蔔非常美味爽口唔會太鹹。用平板電腦點餐方便清晰。 雞鴨豬牛頗多嘅選擇仲有多款小食。 湯底都在電腦點選。場內仲有猜燈謎抽獎, 猜中就可以抽獎一次。😍😍抽到嘅係 《酥炸墨魚丸》, 雖然係免費,不過 墨魚丸彈牙爽口, 炸得酥脆, 作為小食唔錯唔錯!《清涼解熱雪耳鮮椰子鍋》$128湯底勁甜, 椰子味香濃, 有好多椰青肉和雪耳, 清甜又滋潤。再加添嘅湯底都並不是清水, 所以湯底由頭到尾都keep到原味。大部分嘅火鍋配料都可以點選半份份量, 所以我們二人都可以試多款火鍋料, 感覺多樣化又唔會太飽嫩肩小羔羊

酥炸墨魚丸

場內仲有猜燈謎抽獎, 猜中就可以抽獎一次。

清涼解熱雪耳鮮椰子鍋

清涼解熱雪耳鮮椰子鍋》$128

嫩肩小羔羊肉

嫩肩小羔羊肉$49半份
果然嫩滑! 羊肉味濃帶點點羶,正!

台灣新鮮鴨血

台灣新鮮鴨血$24半份
夠鮮嫩, 口感夠滑又大塊, 味道唔會偏鹹。
牛肝菌

牛肝菌 $29半份
菌味極濃郁, 放湯時間不用太長,不需要淆製, 入口勁爽滑, 非常地道的食材又唔貴。
牛舌

牛舌$49半份
切得極薄, 入口夠爽唔會韌!
豬肉卷

豬肉卷半份
需要淥5分鐘, 剩豬肉餡料, 普普通通。
白鱔片

白鱔片$49半份
雪白肥美, 不過略嫌切得太薄, 鱔片肉唔夠結實。

拉麵

拉麵$18半份
幼身夠滑

飲品有幾款自製涼茶,花茶可供選擇
洛神花茶

洛神花茶甜甜哋未味道清新。 另一款竹蔗茅根, 唔會太甜都好滋潤, 仲可以添飲
珍寶鮮蝦水餃

珍寶鮮蝦水餃 $39
皮夠薄餡料紮實脹卜卜 , 蝦肉鮮味,真材實料!

炸響鈴

一定要試佢嘅炸響鈴, 形狀有啲似牛角包😊
浸一浸上湯, 勁入味仲keep住少少脆, 冇油益味,正!

打完邊爐最後仲送甜品, 柚子沙冰, 細細杯不過味道很濃郁, 冰涼解膩, 超讚!

酥炸墨魚丸
清涼解熱雪耳鮮椰子鍋