2019-01-01 214 views
今日一大班人嚟慶祝過咗嘅聖誕節,雖然過咗,但係有聚頭嘅機會其實已經好好,應珍惜。一嚟到我哋就叫咗個花膠雞窩,估唔到個花膠雞窩真係非常之足料,入邊有好多片花膠,仲有蜆,半隻雞。佢煮出嚟嘅湯味道都好濃,唔會剩係得味精嘅味道,我哋好快就已經將啲湯飲晒。之後就轉左韓式燒烤,材料嘅選擇都幾多,可以燒活生生嘅鮑魚啦,鮮蝦。甚至韓牛,豬頸肉第都有提供。我就梗係叫咗我最鍾意食嘅漢堡扒啦,好多朋友都話有冇搞錯啊食漢堡扒,但係識食嘅一定係食漢堡扒啦,你明嘅。其實本身個鍋,可以打埋邊爐,但係佢嘅食物實在太豐富,打得邊爐,韓燒埋其實都無位再食其他。但係都建議食埋佢啲日本嘅小食,例如炸芝士年糕,炸香芋丸,鮮蝦天婦羅, 南瓜天婦羅等等,都係非食不可嘅食物。仲有嘅就係甜品,佢嘅甜品會有紅豆嘅雪條,日式雪米糍,同埋好多杯裝嘅雪糕記住食埋先走啊。