2017-03-02 2793 views
多多既麵包同蝴蝶酥就食得多, 但係人人都讚既鳥結糖就好小買黎食, 因為都唔平, 點知新年個排媽媽買左盒大既鳥結糖返黎, 咩味都有, 梗係唔放過啦!一盒有唔同味道: 有藍莓榛子、 西莓杏仁、 黑芝麻脆心、 綠茶南瓜籽脆心、 咖啡脆心、 朱古力脆心、 夏威夷果仁紅莓同原味花生。味道配搭望落好似有d奇怪, 所以揀左原味同咖啡味穩陣d。 原味入口都幾硬下, 牛奶味唔算好香濃, 加埋花生就香口d, 甜度唔算好甜, 不過唔係預期咁咁好食, 反而鐘意台灣糖村隻鳥結糖多d, 腍軟煙韌又好有口, 而且奶味仲好香濃。 反而咖啡味入口比較軟身冇咁硬, 咖啡味都幾香濃, 中間夾住脆心, 食落有d似 tiramisu。傳說中既多多鳥結糖, 食過又唔係話好特別, 可能唔駛我排隊又唔駛我比錢啦!