2020-09-06 443 views
維記咖啡粉麵係深水埗黎講一定係最出名既店舖之一,三間店連埋一齊都大排長龍。雖然大熱天時,但仍然都好多人排多等,就知真係實力表現,名聲在外,實力在內。差唔多20分鐘左右有得入座,係星期六中午時段多人食野既時間黎講都算快,一入到去坐底阿姐已經問你想食乜,所以最好入去前好諗定食乜野,咁黎到有兩樣野係必食,就係湯米或湯麵同咖央多士。所以都唔係好洗諗一黎到就叫左個餐牛米同咖央多士,上餐速度都好快,一叫完5分鐘就已經上到野食,雖然係牛肉米但湯底係依到既豬潤湯底,老人家成日話豬潤煮出黎水非常補,對氣虛血弱既人非常補,如果成日流鼻血既可以多食,細個成日食,食我多真係有成效,流血都流少左。咖央多士都係別出風格,有甜味同食到有小小蛋香味,鐘意食西多既又可以選擇叫咖央西多士一樣咁出色,兩個人食埋單都係1百蚊左右,非常抵食。
2020-09-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 咖央多士,牛肉米