2020-07-24 446 views
黎九龍城一定食呢間歷史超悠久嘅潮州合成甜品,相信係唔少老街坊嘅回憶🍮唔單止味道遠超過其他舖頭嘅中式糖水,佢地更有超過90款甜品比你揀,諗到你頭暈🤩除咗傳統糖水之外,食客更可自由選擇配料,而招牌甜品就係蓮子清心丸綠豆爽。🥰.🍰潮州綠荳邊清心丸綠荳邊即係去咗皮嘅綠豆,呢碗糖水真係清新到一個點🤩我要咗凍嘅,會加冰同埋加奶🧊清心丸種口感好似芋圓,不過冇乜味😗.🍰蓮子雪耳百合好似屋企人煲個啲咁,超足料,好有家的感覺😳本身我出街一定唔會食中式糖水,因為黎黎去去都係芝麻糊,湯圓個啲,一般都係又稀又唔好食😭今次食完合成之後,完全令我對中式糖水改觀,甚至寧願食中式都唔想食西式🤫大家真係一定要試😻.🍽味道: 4.5/5🏙環境: 3/5👨🏼‍🍳服務: 3.5/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5
🍰潮州綠荳邊清心丸
🍰蓮子雪耳百合