2017-06-23 1806 views
好運印尼餐廳印尼黃錦飯 Nasi Kuning $65黃錦飯係呢度signature dish, 其實我都係第一次食🙈 原來黃錦飯係用印尼香料炒成既黃飯mix 埋唔同菜料. 有牛雞豆肉鬆花生青瓜蛋同少量辣椒乾, 不過唔辣印尼米粒呈長條型, 比起平時食泰國米多點口感. 飯炒得粒粒分明, 加上香脆花生, 軟腍牛肉, 清爽青瓜, 同肉鬆, 味道口感都幾豐富. 不過唔太鍾意佢雞肉, 煮得太耐好霉😂 其實係咪印尼煮法都係咁呢? 好似食過幾間印尼餐廳雞肉都係咁轉轉口味試一次無妨, 不過無吸引到想去多次. 聽講係米芝蓮, 不過其實都唔代表咩, 聽下就算. btw, 價錢比起上幾篇openrice 食評有調整過. 下面係新價錢牌
好運印尼餐廳

印尼黃錦飯 Nasi Kuning $65