今時今日台式飲品店開到成行成市,每一間都只係推薦黑糖飲品,令到品牌特色薄弱,除非味道相當出眾,如果唔係都幾難返轉頭。但今日我喺廣華街附近發現咗一間比較有特色嘅茶飲店。呢間店舖唔單只係買手搖飲品,原來仲有各式各樣嘅cocktail同啤酒🍻係熱鬧嘅街頭都有一個地方chill一chill, 放鬆下。今日去到RoyalTea, 調酒師介紹我哋試試日本Suntory啤酒所調製嘅兩款飲品。第一款 桔檸啤,用上酸酸嘅桔檸,非常refreshing, 加上啤酒嘅小麥香,整體感覺酸甜,微澀,都幾清新易入口,女仔應該會幾鍾意㗎。另一款 奶蓋啤酒,造型別緻,係以奶蓋扮啤酒泡,難怪影完影都仲有豐盈嘅泡沫喺啤酒之上,打卡一流!令我哋大開眼界嘅係店舖嘅 羅漢果糖茶飲🍵羅漢果糖成份天然,加喺茶飲中提升甜度,但依然非常健康 (零卡路里、零脂肪、零碳水化合物)。個人比較喜歡 凍普洱加羅漢果糖,飲落有濃濃茶香之餘,仲帶有清新嘅果糖香味,減糖想食得健康嘅朋友,一定要試一試!

令我哋大開眼界嘅係店舖嘅 羅漢果糖茶飲🍵