2019-03-19 190 views
今晚約左朋友係荃灣食晚飯,因為呢排成日出街食飯,所以都想食得健康d,於是就上黎揾下有無咩好食又健康,見到好多人都推介呢間既蕃茄湯,就決定一試,餐廳六點半就已經坐滿左八成😳入面無豪華裝修,但好有懷舊既味道,而且感覺乾淨企理,座位都好闊,之後人開始多但侍應都會安排坐卡位,唔使迫住搭枱,好貼心。行入去坐個時已經見到好多枱都係食緊蕃茄湯,所以點都要叫一個試下佢既招牌菜仲要係配牛乳炒蛋,正特飲紅豆奶茶,綠椰冰,紅綠椰冰係出面茶餐廳已經好少見,好有自己特色 最後點左一個蕃茄通配牛乳炒蛋加肥牛墨丸,朋友想食飯就點左蘚茄汁香煎豬扒飯加雙蛋,仲要share 左佢既招牌瑞士雞脾蕃茄湯底味道濃郁,好香蕃茄味又唔會好似一般湯底得個鹹字,炒蛋好滑,配蕃茄真係絕配加配既肥牛份量好足,墨丸有四粒算有誠意,而且係粉少墨魚多,質素不錯,抵讚瑞士雞脾果然係招牌菜,一上枱已經聞到好香瑞士汁既味道,雞脾好嫩滑厚肉又腌得入味,大大啖咬真係好爽雞脾既最外邊已經咁厚肉朋友點既蘚茄豬扒配雙蛋飯份量好多,豬扒又厚又大塊,佔左半個碟豬扒腌得入味又夠腍,見佢齋點蘚茄汁就送晒d飯就知真係好好味最後我試埋佢個華田脆脆,連脆脆一齊飲,味道濃左好

仲要係配牛乳炒蛋,正

蕃茄湯通粉配肥牛墨丸
瑞士雞脾

雞脾既最外邊已經咁厚肉
蘚茄汁豬扒配雙蛋飯
豬扒腌得入味又夠腍,見佢齋點蘚茄汁就送晒d飯就知真係好好味
華田脆脆
最後我試埋佢個華田脆脆,連脆脆一齊飲,味道濃左好多,跟餐半價,絕對值得一試
2019-03-18
蕃茄湯通粉配肥牛墨丸