出街食都想食得健康啲,可惜大部份餐廳一係就太油膩,一係就太熱氣,好彩最近俾我發現荃新天地第二期有呢間Pickabowl,主打健康夏威夷沙律丼裝修都幾乾淨企理,我同朋友夜晚七點入去唔算多人,過多陣就已經坐滿晒有得自助斟水,係detox water呢度可以自己揀餸、揀配菜組合、同埋揀飯底,以魚生、雞肉、蝦為主,飯底可以揀糙米飯、沙律、烏冬、黃薑椰菜花,非常多選擇,配菜都係Superfood, 非常健康亦都可以揀配好咗嘅套餐朋友揀咗夏威夷四重奏,加錢升級埋套餐,非常之多料,有辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式熟蝦同牛油果,飯底配一半糙米飯,一半黃薑椰菜花套餐另外有湯、溫泉蛋同甜品魚生非常新鮮,而且仲有醃漬過,撈埋啲飯食幾好味黃薑椰菜花亦都整碎咗上,口感似食緊飯,好有飽足感!而我唔係太想食生野,但呢度都有好多熟食選擇,我就揀咗自選西班牙蒜油熟蝦同埋天多利煮雞,配烏冬烏冬非常彈牙,食得出唔係啲平價烏冬,應該係讚岐烏冬雞肉同蝦肉調味都好好味!價錢都ok, 最緊要食得健康滿足,份量岩岩好

有得自助斟水,係detox water

亦都可以揀配好咗嘅套餐

套餐另外有湯、溫泉蛋同甜品

魚生非常新鮮,而且仲有醃漬過,撈埋啲飯食幾好味

黃薑椰菜花亦都整碎咗上,口感似食緊飯,好有飽足感!

烏冬非常彈牙,食得出唔係啲平價烏冬,應該係讚岐烏冬

雞肉同蝦肉調味都好好味!

價錢都ok, 最緊要食得健康滿足,份量岩岩好