2020-03-18 924 views
經石塘咀街市上到二樓岀去轉右就會見到一間細細既西餐廳。見到價錢唔算貴就叫左4樣野食加2杯野飲。首先 caecer salad,個醬偏輕型,重口味既我會想要多少少蒜味,同埋唔太食到鯷魚味。菜夠新鮮同脆。面包好明顯係用油炸既,因為食得岀陣油味。無咩特別。第二係肉醬芝士焗薯條,芝士俾得好大方,厚厚一層。但焗薯條有個通病,好淋同好油,可能改做炸薯條淋肉醬同芝士係面反而會好食啲。之後係值得食同好食既野!第一!一定要食佢有牛既burger。一上枱已經聞到好香既炭燒味,加上啲牛既邊燒到有少少乾,好香口,加埋啲配料。perfect!第二!豬助骨。啲肉夠軟同埋好入味,但又唔會有陣擺左好耐既怪味,處理得幾好。佢啲薯條配埋佢地既黑松露醬好夾,個醬調味岩岩好,唔會太重松露味(太重會有煤氣味),食完個口會回一陣香味,好食!最後,飲左杯Oreo crunch。痴左半塊oreo係個杯度,好有興趣,哈哈。一開頭飲,覺得有啲水同無咩味,但後尾攪勻埋啲cream落去又飲到奶香味,唔重冰感又唔太甜,幾好,但未去到必試。環境好chill,聽住Joseph Vincent 既歌好舒服。 但如果爆場應該會有啲迫。

之後係值得食同好食既野!