smartwing2014
Level 2
2016-05-16
5K views
Follow
銅鑼灣食街非常出名,雖然不斷有舖關門,但也不斷有舖新開張,食物種類選擇多,包您一定有著落。
自助午餐3點鐘完,我們到達時已是2:30p,但仍然有很多食物。價格包:自助沙律吧+冷盤,主菜+湯,甜品和飲品。

主菜我們先選了田螺肉扁麵意粉 (linguine) 和羊架。
我只用左10分鐘取了所有自助沙律吧的食物番自己檯。先講自助沙律吧+冷盤:青口好大隻又甜,可與酒店相比。涷蝦超爽,食左好多隻,雖然唔太大隻。煙三文魚有口感,充滿魚油香味,水牛芝士大大片又厚身,我男友至愛,加了番茄片感覺非常清怡。沙律菜都好新鮮,不過選擇唔多,得2款。冷盤 d ham 都係一般,無咩等別。
主菜來了:南瓜濃湯細細杯好香,我地 share主菜, 螺肉扁麵意粉 (linguine), d 粉硬度岩岩好,好怕太硬,田螺肉大大粒。羊架有3件,無咩羊味,有d 肥, 不過好juice。
致於甜品:果 tart 有點遜色,多cream 太甜,蛋糕有蛋味,不過真的超多cream。奶涷非常滑,成樽自己食哂。朱古力 mousse 香濃朱古力味,朱古力friends 必食。Chocolate brownie 非常好味最滿意,有口感不太甜,見好多人狂食呢款甜品,但佢地亦密密補倉

呢個價錢仲響銅鑼灣,真係好抵食,唔可以太多要求,新鮮乾淨最緊要。今次拍住拖去,下次可以family day
南瓜濃湯
南瓜濃湯
青口, 煙三文魚
青口, 煙三文魚
羊架
羊架
螺肉扁麵意粉 (linguine)
螺肉扁麵意粉 (linguine)
desert
desert