2020-03-08
係大角咀,雖然係一個舊區,但好食既茶記唔多。呢間似乎睇落都好有懷舊氣色,見到門口都有人特登黎買外賣,就入去試一試。早餐款式都算多 (其實早午餐都係果啲野啦)今次試下特色早餐同醒晨全餐,分別似乎就係,特色早餐主打芝士滑蛋,醒晨全餐就係兩款餸自己揀。先黎咗個叉燒意粉。叉燒數量都算多。雖然浸咗湯,但啲叉燒都有少少蜜汁香味,有幾舊仲有少少燶邊,非常可口。意粉都唔錯,偏挺身。因為本身唔中意太䭃身既意粉,所以呢個意粉既軟硬度非常適合我。本身個滑蛋都炒得好好,好滑好夠味。當然蛋味唔係濃到好似某連鎖店既咁誇張。但食落去都幾舒服。芝士滑蛋。黎到既時候,見到一灘野,水汪汪咁。心諗係唔係中伏呢。但食落去,原來夠多芝士,好有芝士既香味,感覺同蛋差唔多一比一咁炒出黎。岩岩食果陣覺得好正,食到一半就開始有啲漏。同埋芝士味蓋咗個蛋味。如果未試過,值得一試,但可一不可再,除非你好中意食芝士啦。另外,牛油多士都幾出色,烘得剛剛好。而且牛油都好足料。非常香口。奶茶都真係幾滑。茶味都有。不過茶底唔夠厚身,感覺只係好輕好滑。最大敗筆係唔夠熱。黎咗無耐,落咗糖,一飲落去已經唔燙口。可以再熱啲⋯⋯如果唔係,食菠蘿油既朋友會比較坎
早餐款式都算多 (其實早午餐都係果啲野啦)
先黎咗個叉燒意粉。
叉燒數量都算多。
但食落去都幾舒服。
黎到既時候,見到一灘野,水汪汪咁。心諗係唔係中伏呢。
岩岩食果陣覺得好正,食到一半就開始有啲漏。
同埋芝士味蓋咗個蛋味。
如果未試過,值得一試,但可一不可再,除非你好中意食芝士啦。
不過茶底唔夠厚身,感覺只係好輕好滑。
最大敗筆係唔夠熱。黎咗無耐,落咗糖,一飲落去已經唔燙口。
可以再熱啲⋯⋯如果唔係,食菠蘿油既朋友會比較坎坷⋯⋯