呢間越萊其實我已經聽係尖沙咀返工既朋友提過幾次,今日黎到佐敦,一於試下先!🥳店舖裝修充滿越南風格,有d 草帽,吊燈都係竹制💚食物種類亦都好多,有越南名物撈檬、湯河、扎肉包、唔同種類既小食(蝦餅、米紙卷等等),最重點係性價比超高,d 小食廿零蚊一款,好啱少吃多滋味!😋叫左個香茅牛肉撈檬撈檬汁開胃一流,酸甜味適中,牛肉亦好有𡁻口,份量都好慷慨。檬粉撈埋啲汁再加豐富配料(青檸,香葉,芽菜等)一齊食,滿足另外叫左個河內蝦仁米紙卷 蝦仁大大隻,不錯仲叫左個塗山海蜇沙律呢個真係全餐最驚喜,因為好少食越式野有海蜇做主角配料又超豐富,夠晒提味而且份量極大,如果我預知到係呢個份量,我應該唔會叫其他野食😂最後再叫左個越式熱咖啡為呢餐刺激味覺既盛宴留下一個完美既結幕🧡

店舖裝修充滿越南風格,有d 草帽,吊燈都係竹制💚

叫左個香茅牛肉撈檬

另外叫左個河內蝦仁米紙卷
蝦仁大大隻,不錯

仲叫左個塗山海蜇沙律

呢個真係全餐最驚喜,因為好少食越式野有海蜇做主角
配料又超豐富,夠晒提味

最後再叫左個越式熱咖啡
為呢餐刺激味覺既盛宴留下一個完美既結幕🧡