2020-12-15 812 views
朋友話依間西班牙fushion菜好好食,所以假日就走咗過嚟上環試下。依間餐廳唔近地鐵站,但好近巴士總站,所以都係搭巴士過嚟方便啲。一入到餐廳,有位唔係幾好面口嘅外國女職員作招呼。環境唔錯,播住音樂,而且樓底好高,空間都好寬闊。個蝦好彈牙好入味,但最重要係佢特配嘅油,店員問我哋加唔加麵包,我哋加咗點佢個油真係一流,最衰只係前菜,唔夠食。跟住佢個三文魚三文治勁豐富,個多士好脆,連埋啲醬汁好好味。然後係一個類似pizza嘅餸菜,有紅腸喺上面,依個我就唔多識欣賞,因為個底都係麵粉類,而且好油。然後就嗌咗個西班牙炒飯,初頭覺得佢好似黑蚊蚊好奇怪咁,但原來佢係落咗佢特製嘅獻汁,都係好好味,落埋啲檸檬汁直頭係中和咗個鹹味同埋個香味好出。但當然,西班牙炒飯上面嘅海鮮就麻麻地新鮮喇。最後個甜品都好有特色,酸酸甜甜再夾埋啲椰子肉。貴係貴啲,但西餐廳食fushion菜,其實差唔多,推介!

貴係貴啲,但西餐廳食fushion菜,其實差唔多,推介!