2020-06-28 1264 views
今日一訓醒就想食鄉下地道食物。。記得之前有個谷友介紹過紅磡有間食馬來西亞嘢好地道。咁就即刻check 下個Google 睇下邊度。大鑊! 唔通我記錯。。點解係得元朗地址嘅 😱因為老公以經開緊車向住紅磡方向行啦。。🤪再找下真係俾我找到啦。。係向紅磡。哈哈。。好彩!唔係嘅話老公就會發爛喳 🤭跟住個Google 地址都好準確咁到達附近。有位就即刻泊好架車就行路找個地方先。Google 話行3分鐘就到喔。行到個後巷都唔見有食嘢店舖。。再行下。。。嗄,真係見到啦! 媽媽檔 ! 嘢! 快d 找個位坐先。店面都唔大坐到20個人嘅。。我哋見里面有人整緊嘢。咁就選咗坐向外面張檯。。為一的一張 😀都唔錯 。好彩唔係好熱有兩把風扇吹住我哋。再睇下個menu 哇…有Satay 正。。有椰漿飯。。叻沙😚 。我老公就揀叻沙我就一定叫個椰漿飯啦。再加個satay 雞肉串. 咁熱就叫咗個冰凍白咖啡 與可樂。一嘢食都好快就送嚟。我個椰漿飯係班蘭色椰漿。。聞到都好香。個sambal 少咗d 對我嚟講就一定唔夠。老闆娘即刻話拿多一碟俾我 🤩🤩🤩說時遲那時快老哥嘅油麵叻沙都嚟咗。好香喔同時都幾多料😋😋😋 老公即刻就試喝咗啖湯

嘢食都好快就送嚟。我個椰漿飯係班蘭色椰漿。。聞到都好香。個sambal 少咗d 對我嚟講就一定唔夠。老闆娘即刻話拿多一碟俾我 🤩🤩🤩說時遲那時快老哥嘅油麵叻沙都嚟咗。好香喔同時都幾多料😋😋😋 老公即刻就試喝咗啖湯先。。因為他怕辣🤭喔!他話好味又唔會好辣。他接受到。我都好心急咁都試一口! 嘢 。。真係好味 ,好香咖哩與香料味但是就唔係辣個種! 正 ! 咁我個椰漿飯。。就唔洗講啦。。又香又好味再加埋個sambal 辣椒,炸花生,炸魚仔 。。這就是我鄉下的味道 😘 。再嚟就係satay 出場啦。。見個雞肉好次得肉冇雞皮喔。。嗯😒唔知d雞肉會唔會實實咁。。點咗個沙爹醬就食一口。喔!好好食喔。。個肉醃的啱啱好,又有咖哩與黃姜粉味。d肉又唔會實實咁同時又唔會燒烤的過火。最衰自己心急食。。就唔記得影相。🤤 食到一半。。老闆中送咗我哋一碟炸蝦片。😆真係同鄉三分親 😍 。我一定會再嚟食囉。。唔係為咗碟炸蝦片。。係我想再試食其它d道地食物。。肉骨茶,咖哩黃姜飯 😋 家鄉亞參campur ... 中有其它小食與餸。🤤🤤🤤
叻沙黃油麵
叻沙黃油麵