2021-12-22 1144 views
落啲六點幾我哋去到food court嗰陣搵餐廳食嘢,已經見到呢一間麵包舖門口嘅人龍非常之誇張,有成幾十個人喺度排隊,非常之好奇使唔使咁多人呀!我一直好憎排隊,所以咁多人嘅情況下,就算幾好食,我都唔會排隊。於是我哋繼續享受我哋嘅晚餐,跟住喺K11行咗個圈之後。臨走嗰陣時再落返黎呢層買水飲,跟住見到呢一間包店少咗好多人,得返10幾個人,咁不如試吓啦,而家得咁少人排一陣就OK。跟住朋友排隊,我負責揀包。有少少外貌協會,揀咗個好靚嘅提子牛角包($45),再揀咗一個非牛角包嘅東西,就係香腸黑椒香腸包!跟住拎左啲食物去朋友度一齊排隊。點知突然間佢哋啲侍應推咗一車新鮮嘅麵包出嚟, 話係新鮮出爐,當中係有ham and cheese牛角包,兩個人兩個嘴,仲要食飽飯,但係聽到新鮮呢兩個字,咁梗係要試吓啦,尤其是呢間麵包舖有陣時要排成幾十個人,開D 個胃啦,冇所謂一晚半晚。排隊速度都尚算OK嘅,我哋見到收銀嗰邊有三個人去負責收銀, 但係就同時間只可以應對到一個客人,一個就係企喺度問你需唔需要膠袋之類嘅人,另外一個就會幫你即刻入麵包,另外一個人就會幫你即刻撳錢收錢,睇得出佢哋都盡咗力去配合。不過如果真係有

排隊速度都尚算OK嘅,我哋見到收銀嗰邊有三個人去負責收銀, 但係就同時間只可以應對到一個客人,一個就係企喺度問你需唔需要膠袋之類嘅人,另外一個就會幫你即刻入麵包,另外一個人就會幫你即刻撳錢收錢,睇得出佢哋都盡咗力去配合。不過如果真係有幾十個排隊,我真係點都唔會排!

首先,三個包要$117 !我俾錢嗰陣時都有少少震驚,冇留意到3個包要咁貴!

試左提子包先,因為係我鍾意嘅,第一口就非常之凍,凍死我,但係食落去又唔係好凍,個提子幾好食,甜嘅。但係感覺上同cream又唔算好夾,即係等於1層cream上放左幾粒提子,其實同分開食都冇乜分別。但係個主角應該係牛角包,因為個包真係好好食,好香好脆,好新鮮,入面咬開係一層層好分明, 好靚! 其實應該淨係買牛角包都夠食。呢個提子牛角包要$45 ,好貴!

跟住再食試吓嗰個香腸包,個香腸好好食,熱嘅,好香,而佢嗰個酥皮都好趣好鬆好熱!

嗰個芝士牛角包應該係最好食! 佢個芝士啱啱新鮮出爐溶入喺啲火腿餡料入邊,好香,好好味!而且味道有少少甜甜地,其實有啲似食緊pizza,但係係高質嘅Pizza嘅味道!

整體來講,呢間既包,係好食嘅! 因為人流好多,啲包去得好快,所以佢嘅新鮮度係好高,好熱好脆口!但係如果計埋價錢,其實都幾嚇人,性價比就比較低。

但係如果只計想食好東西的話,佢係值得食嘅!你話我會唔會再食? 我都會再食呀!
2021-12-19
$58.5 (Last Night Supper)