2020-11-07 101 views
一直都好想試,但實在太多人排隊。難得平日放假,還過左2點就唔洗大排長龍,等左大概10分鐘便可入座。餐廳門口放左餐牌及相關報導,透過玻璃窗望到廚房,材料擺放得整齊乾淨。除了可選套餐,仲可以好似車仔麵咁自選麵底和配料,另外仲可以加配飲品。我選擇了自選,叫左冬粉(粉絲)+豬耳朵+大腸+大豆皮+高麗菜(椰菜) ($51)冬粉吸左滷水汁,入味得黎但又唔會太咸。豬耳好爽、大腸既肥膏都清得尚算乾淨、大豆皮都索曬滷水味、高麗菜好爽甜。上碟時以為份量唔多,但食落原來都好大碗,比預期多。朋友叫左A餐師大超人氣組合($59)配王子麵套餐包左6款最受歡迎既餸,岩曬有選擇困難症既朋友,而每款份量都唔少,起碼有4-5 舊,朋友特喜歡甜不辣,QQ彈口的感覺,好有台灣feel~紅茶豆漿(無糖無冰) ($16) & 台式奶茶(無冰)($14)雖然叫左無糖豆漿,但都唔會冇味,再有淡淡既紅茶香味;而台式奶茶則是正常水準,以呢個價錢都不過不失。總括來說,呢間餐廳的性價比都幾高,係疫情下冇得去台灣,呢個係一個重拾台灣味道既選擇😋如果唔洗排好耐隊既話,我相信都會再回頭食~🔸🔸🔸🔸🌟價錢 - 8/10 🌟回頭指數 - 8/10🔺地

冬粉(粉絲)+豬耳朵+大腸+大豆皮+高麗菜(椰菜)

朋友叫左A餐師大超人氣組合($59)配王子麵
A餐師大超人氣組合配王子麵

前:紅茶豆漿(無糖無冰) ($16) &後:台式奶茶(無冰)($14)

🔸🔸🔸🔸
🌟價錢 - 8/10