由於太想食日本嘢,又唔想食一啲大集團的,咁啱去開新蒲崗,喺呢個商場,想搵間坐得舒服嘅餐廳,不如就呢一間啦安排入座之後,其實除咗餐廳環境,佢嘅用具感覺都幾日本㗎,而客人就可以按自己嘅喜好,使用抹茶粉,調教自己喜歡嘅抹茶,幾好味㗎事不宜遲,真係介紹吓佢拎咗啲食物先,佢同大集團最大嘅分別就係,佢唔會好單一化,或者好友程式化,意思係佢呢度嘅食物款式都幾有個性,例如呢一個 火炙壽司拼盤,佢就包括 5款魚生在內,例如左口魚及蝦等等除咗魚生新鮮,大家可以見到佢嘅飯係用上油漬飯,所以食起嚟,更有味道,但係又唔會有種唔喜歡嘅感覺呢一個係平成卷,上面有晒我同朋友都好鍾意食嘅食材,包括三文魚子,吞拿魚蓉及海膽!卷嘅當中就用上青瓜等等嘅配料,成個卷物嘅味道非常濃郁,食起嚟好實在好滿足,而當中嘅材料都係非常新鮮,呢一個係非常出色的卷物!手卷都要試一試嘅,我哋就揀咗比較普通嘅挪威手卷,當中包括大量嘅蟹籽,松葉蟹絲及蟹柳絲等等,由於外層嘅紫菜非常新鮮,配合埋入面嘅新鮮食材,口感同樣地非常豐富,就算只係一啲普通嘅食材,都令到呢一個手卷變得不平凡呢個我諗係呢間日本餐廳其中一個招牌菜式,佢係三色丼,可以見到呢三個飯都係有

呢個我諗係呢間日本餐廳其中一個招牌菜式,佢係三色丼,可以見到呢三個飯都係有唔同嘅材料喺上面,下面係用上醬油漬嘅飯

最左邊有大量松葉蟹肉及蟹柳絲嘅飯,中間係非常新鮮,完全係鮮甜嘅海膽飯,而最右邊就係用上吞拿魚蓉嘅飯

三個飯嘅味道都好出色,都係果句,由於食材新鮮,所以都真係好好味

雖然冇錯,呢一個係普通嘅唐揚炸雞,但係佢呢度都做得非常好食,因為外脆內軟,入面雞肉Juicy白滑,真係好想食多幾件

呢個望落都知不得了啦,佢係 穴子!我諗都係海鰻嗰啲朋友掛。。。由於真係太好食,所以我哋都冇去深究,唔好見佢咁大條,好似價錢會好貴咁,但係佢一件都只係 $38,如果比起其他壽司來講,佢絕對物超所值

最後最後,就用呢一件牡丹蝦及左口魚壽司同大家做個結尾啦

呢間日本餐廳其實係尖沙咀同樣都有分店,兩間分店我都食過,同樣地所選用嘅食材,提供嘅食物質素都非常高質,同一啲大集團嘅日本餐廳完全唔一樣,都可以講係有日本嘅味道,所以大家絕對值得一試㗎