2008-11-10
食物不用說, 我是常客, 一個月都會口痕黎食榴槤甜品兩三次.一向覺得呢度服務質素一般. 店員都係後生仔, 要做的, 只係帶客入座, 落單, 傳菜. 以前都覺得佢地有少少愛理不理. 都算.尋日又口痕, 點零鐘到, 冇乜人, 任坐. 搵人寫單, 樓面只有兩個姐姐仔, 佢地手上都做緊唔同既野, 經過我身邊, 我叫"寫野唔該", 一個唔應我....咁我叫第二個, 又唔應, 掂行掂過, 望都冇望. 我以為佢地聽唔到, 雖然都好懷疑有冇可能.然後, 佢地做完手上的事, 竟然識得返轉頭問我要乜, 第一個落完單, 第二個又走黎問我要乜. 咁即係, 兩個都聽到我叫啦. 我叫你, 唔會expect你丟下手上的事即刻幫我. 聽到, 唔得閒, 可以俾個眼神, 叫我等等. 唔係兩個都扮聾扮啞.滿記老細會唔會上黎睇食評? 教下你d員工咩叫待客之道啦.
滿記老細會唔會上黎睇食評? 教下你d員工咩叫待客之道啦.